Використовувати пелети та євродрова як паливо у звичайних грубках (буржуйка, булер'ян тощо) і котлах не тільки можливо, а й, навпаки, лише вітається. Проте показники євродрів набагато перевершують параметри традиційних дров.

Обов'язково потрібно пам'ятати, що теплотворна здатність євродрів більша в 4-5 рази, ніж у звичайних дров (природної вологості) і 2-3 ніж у дров камерної сушіння. Отже, і закладати євро паливо потрібно слідуючи вищесказаному. Якщо, наприклад, раніше ви топили свою піч звичайними дровами, то бажано закладати в топку в 2-3 рази менше євродрів. Так ви уникнете швидкого прогару дров і прискореного (форсованого) нагріву та перегріву стінок печі.

Температура стін печі після топки, як правило, не більше 700С. У дуже поодиноких випадках нагріваються і до 900С. З огляду на це пекти і проектують. Але якщо часто перегрівати стінки печі, то на них почнуть утворюватися тріщини і, можливо, доведеться повністю перебирати пічну кладку. Тому варто не перекладати дров і краще зайвий раз підкласти палива, ніж використовувати форсовану топку, що може призвести до повного виведення печі з ладу або навіть до пожежонебезпечної ситуації. Перед самою топкою необхідно обов'язково почистити пекти від старої золи. Якщо їсти піддувало, обов'язково прочистити його. Після чищення на колосники потрібно покласти трохи паперу, тріски, кори, шишок – будь-якого матеріалу для кращого займання. Вже згори укладаються брикети. Їх варто укладати акуратно, але не щільно, щоб місце для повітря.

Якщо піч немає місць для підкладки додаткового палива, обов'язково слід залишити трохи місця на початку, укладаючи брикети на відстані близько 15-20 см від дверцят. Потім просто прочиняємо дверцята піддувала, фіксуємо її, і підпалюємо папір або інший матеріал, який ми поклали. Топку потрібно закрити, але за вогнем потрібно час від часу стежити. Після того, як євродрова прогорять, можна укладати нові. Не слід ворушити дрова в процесі горіння, вони самі горять рівномірно і згоряють повністю.